Kayısılı Ve Çilekli Kek Tarifİ

KAYISILI VE ÇİLEKLİ KEK TARİFİ

Tam bir meyve şöleni diyebileceğimiz kayısılı ve çilekli kek tarifini sizler de çok beğeneceksiniz.




Tahmini yapım süresi: 35 – 40 dk.


Malzemeler:

5 adet kayısı
9 adet çilek
2 adet yumurta
180 gr un
80 gr şeker
6 gr kabartma tozu
50 gr çikolata
50 gr zeytinyağı

Vanilya
Bir tutam tuz



Hazırlanışı:

Şekeri yumurta ile iyice çırpın. Un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı birleştirin, her şeyi iyice karıştırın. Tereyağını ekleyin ve un karışımını eklediğiniz yumurtalar ile kaseye aktarın. Tüm malzemeleri bir kez daha karıştırın. Çileklerden yeşil yapraklarını çıkarın, kayısıları bölüp çekirdeklerini çıkarın. Çilekleri ve kayısıları orta boy parçalara kesin. Çikolatayı bir bıçakla kesin ve kayısı ve çilek ile birlikte hamurun içine ekleyin. Karıştırın. Hamuru tam kek kalıplarının içini dolduracak şekilde dökün ve önceden ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika boyunca 356 - 390 ° F (180 - 200 ° C) sıcaklıkta pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar